Apeldoorn Marketing lanceert herfstcampagne én cultuurcampagne

Apeldoorn Marketing lanceert deze periode twee campagnes: een herfstcampagne en een campagne gericht op cultuur. Beide campagnes zijn gericht op het verlengen van de duur van verblijfstoerisme in de periode van eind september tot en met medio november 2020. Het secundaire doel is het verhogen van de ‘brand awareness’ voor Apeldoorn.

Cultuurcampagne: culturele citytrip in Apeldoorn

De cultuurcampagne loopt van september tot eind oktober 2020 en richt zich op cultuur en natuur. De doelgroep is de inzichtzoeker (Leefstijlvinder, 2020), die voornamelijk geïnteresseerd is in kunst, cultuur en wandelen.

In samenwerking met DPG Media wordt er branded content aangeboden en loopt er een social campagne met doorplaatsingen naar indebuurt Rotterdam (297.183 unieke bezoekers p/maand), indebuurt Den Haag (513.681 unieke bezoekers p/maand), indebuurt Haarlem (72.464 unieke bezoekers p/maand) en indebuurt Utrecht (356.729 unieke bezoekers p/maand).

Daarnaast wordt er redactionele content aangeboden in samenwerking met Visit Veluwe en Trouw en is er een spot op de radio te horen. Ook loopt er een social campagne via Apeldoorn Marketing’s eigen Uitinapeldoorn, met de doelgroep in het randstedelijke gebied.

Herfstcampagne: beleef de herfst in Apeldoorn!

De herfstcampagne loopt van september tot medio november 2020 en richt zich op ontspanning, culinair en natuur. De doelgroepen zijn de harmoniezoeker (Leefstijlvinder, 2020) en stijlzoeker (Leefstijlvinder, 2020).

In samenwerking met DPG Media wordt er branded content aangeboden via de Volkskrant (825.000 article teasers) en is er bannering op de website van Volkskrant (300.000 impressies).

Volgende campagne

In periode half november tot en met eind december 2020 zal een nieuwe campagne volgen in samenwerking met de Volkskrant en indebuurt inzake ‘Spirit of Winter’. Deze campagne zal gericht zijn op tweedaags verblijf met een focus op de Apeldoornse binnenstad. De thema’s zullen zijn shoppen, eten en natuur.