Doe mee aan de Citydressing ‘Paleis Het Loo’!

Op donderdag 14 april j.l. heeft Paleis Het Loo de deuren van het historische deel van het paleis geopend na een verbouwing van 4 jaar. Om dat te vieren en vooral ook zichtbaar te maken in Apeldoorn, is het project Citydressing gestart. In opdracht van de gemeente werkt Apeldoorn Partners i.s.m. Centrummanagement en met hulp van ACEC en Paleis Het Loo aan het aankleden van de stad e.o. We werken samen met Studio VollaersZwart die het concept BIG BIJOUX uitdacht en realiseert.

Citydressing BIG BIJOUX door Studio VollaersZwart

Citydressing BIG BIJOUX door Studio VollaersZwart

Over BIG BIJOUX

De aankleding, genaamd BIG BIJOUX, is gebaseerd de barokke vormen in de paleistuinen en wordt in de royale gouden kleur in verschillende fasen opgeleverd. Op donderdag 14 april is fase 1 afgerond met 210 bomen aan de Loolaan die zijn voorzien van gouden boomsieraden. Op 15 april start ook fase 2; het aankleden van de (binnen)stad.

Wat gaan we doen?

Paleis Het Loo heropent de deuren gefaseerd; op 14 april j.l. opende het historische deel en voor begin 2023 staat de oplevering van de ondergrondse uitbreiding gepland. Daarom grijpen wij de gelegenheid aan om ook twee jaar lang activiteiten in dat thema te ontwikkelen in de (binnen)stad. We beginnen met het beschikbaar stellen van raamstickers in dezelfde vorm en kleur als de boomsieraden. Dat zal in mei 2022 worden opgeleverd.

Citydressing BIG BIJOUX door Studio VollaersZwart

Citydressing BIG BIJOUX door Studio VollaersZwart

Buitenmuseum in de binnenstad

Kort na oplevering van de raamstickers wordt een groot aantal stickers in de binnenstad voorzien van een QR code. Deze QR code linkt naar een audiotour waarmee de koninklijke verhalen over Apeldoorn, Paleis Het Loo en de binnenstad te zien en te horen zijn. Deze audiotour is voor dit jaar de invulling van het Buitenmuseum, een project dat in de afgelopen jaren vaker is gerealiseerd in het centrum. In december 2022 voegen we aan de BIG BIJOUX en de audiotour een derde laag toe. Met circa 10 projecties in beeld en geluid projecteren we letterlijk de verhalen op diverse panden in de binnenstad. Dit zal in de week voor Kerst zijn.

Hoe kan jij meedoen met BIG BIJOUX?

Om echt impact te maken in de (binnen)stad met de BIG BIJOUX citydressing is het belangrijk dat veel ondernemers meedoen. Hoe meer, hoe beter! Omdat elk raam en elke etalage anders is hebben we de BIG BIJOUX in 3 varianten laten ontwerpen. We hebben:

  • raamstickers van 50 x 50 cm
  • raamstickers van 250 x 250 cm
  • en (een paar) raamstickers van 600 x 600 cm.

De grootste raamstickers willen we graag plaatsen op de hele grote raampartijen in de stad, b.v. CODA en het stadhuis. In het bestand Citydressing ‘Paleis Het Loo’ zie je de verschillende opties betreft raamstickers en de manier hoe ze op de ramen geplakt kunnen worden. BIG BIJOUX en het Buitenmuseum lopen tot in 2023 door, tot na het moment dat ook het nieuwe, ondergrondse deel van Paleis Het Loo open gaat.

Wil je je aanmelden voor BIG BIJOUX?

Om mee te doen met BIG BIJOUX kan je (als ondernemer uit de binnenstad) een mail sturen naar info@apeldoorn-binnenstad.nl. Ben je ondernemer in de gemeente Apeldoorn, maar niet in de binnenstad, mail dan naar m.bosch@apeldoornpartners.nl. Geef daarbij aan voor welk formaat raamsticker je zou willen gaan. Neem vooraf de voorbeelden uit het bestand Citydressing ‘Paleis Het Loo’ goed door, zodat je weet wat de mogelijkheden zijn. We horen graag uiterlijk 2 juni 2022 van je. Daarna plannen we een datum om tegelijk de uitingen op de ramen te plakken.

Doe massaal mee met het project BIG BIJOUX in Apeldoorn! Hoe gaaf is het als we de gouden sieraden aan de Loolaan massaal doortrekken door de stad en zo een royale lint vormen!