Gratis audiotour Canadian Walk breekt bezoekersrecord

De campagne die op 17 april van dit jaar is gestart om de Canadian Walk weer onder de aandacht te brengen heeft geleid tot een bezoekersrecord. In de afgelopen twee weken is de app meer dan duizend keer geïnstalleerd en zijn er naar schatting zo’n 2.500 ‘Canadian Walkers’ bijgekomen. Bezoekersaantallen om trots op te zijn! De meeste bezoekers waren er in de zonnige dagen van het weekend.

Met oordopjes in 76 jaar terug in de tijd. Dat kan met de ‘Canadian Walk. Sinds vorig jaar is het mogelijk deze gratis audiotour te wandelen. De route is opgezet als een eerbetoon aan onze bevrijders en vertelt de persoonlijke verhalen van de Apeldoornse bevrijding door de Canadezen op 17 april 1945. Wandelaars scannen de QR-codes op de 26 zogeheten ‘Maple leaf-tegels’ en beluisteren daarna de persoonlijke belevenissen van Canadese soldaten en Apeldoornse verzetsstrijders.

De audiotour Canadian Walk is een een productie van Apeldoorn Partners en is mede mogelijk gemaakt door Veluwe Remembers, vfonds en gemeente Apeldoorn.

Verder lezen kan op apeldoorndirect.nl.