Gratis workshops verduurzamen evenementen voor organisatoren

De evenementennetwerkborrel bij Nett afgelopen januari stond in het teken van het verduurzamen van evenementen. Als evenementenhoofdstad van de Veluwe heeft Apeldoorn de ambitie om ook haar evenementen op een duurzame manier plaats te laten vinden. Concreet betekent dit dat er in 2021 een aantal maatregelen in werking treden.

Maatregelen

  • Per 2021 is het gebruik van wegwerpplastic bij evenementen niet meer toegestaan. Al het plastic dat gebruikt wordt, dient te worden ingezameld en hergebruikt. Daarbij kunt u ook kiezen voor alternatieven voor plastic. De manier waarop hier invulling aan wordt gegeven, mag u als organisator zelf bepalen omdat de beste oplossing per evenement en situatie verschilt.
  • Per 2021 dient bij alle vergunningaanvragen ook een duurzaamheidsparagraaf te worden ingevuld. In deze paragraaf geven organisatoren aan welke inspanning zij nemen op het gebied van o.a. afval, energie, watergebruik en transport.
  • Per 2021 tellen de inspanningen op het gebied van duurzaamheid zwaarder mee bij de toekenning van de subsidie publieksevenementen.

Om organisatoren te ondersteunen bij het verduurzamen van hun evenement, worden er een drietal gratis workshops georganiseerd die bijgewoond kunnen worden. Tijdens de workshops van Green Events wordt concreet gewerkt aan zaken als een afvalplan en een energieplan. Wij raden u dan ook sterk aan deze workshops bij te wonen.

Workshops verduurzamen evenementen

Workshop 1: Verduurzaming evenementen algemeen
Dinsdagavond 11 februari van 18:30 (inloop 18.00 uur) tot 21:30 uur
Locatie: Energiefabriek Apeldoorn, Vlijtseweg 144

Workshop 2: Energie, maak je eigen energieplan!
Dinsdagavond 18 februari van 18:30 (inloop 18.00 uur) tot 21:30 uur
Locatie: ACEC, Roggestraat 44

Workshop 3: Afval = grondstof
Dinsdagavond 10 maart van 18:30 (inloop 18.00 uur) tot 21:30 uur
Locatie: Raadszaal gemeentehuis, Marktplein 1

Aanmelden

Aanmelden kan via e.boer@apeldoorn.nl uiterlijk 2 dagen vóór de workshop.

Bent u niet bij de evenementennetwerkborrel geweest? Via onderstaande links download u eenvoudig de presentaties van afgelopen woensdagavond in Nett Apeldoorn.