Koninklijk jaar uitgesteld naar 2022

Het Koninklijk jaar van Apeldoorn en de Veluwe wordt uitgesteld naar 2022. Reden hiervoor is dat de projectgroep Koninklijke Veluwe door corona weinig voorbereidingen heeft kunnen treffen voor het Koninklijk jaar.

Grote ambities

In 2021 heropent Paleis Het Loo weer al haar deuren in het vernieuwde, verbouwde en verbeterde paleis. De heropening van Paleis Het Loo zorgt naar verwachting voor een flinke stijging in bezoekersaantallen. Daar willen we als regio en stad ten volste van kunnen profiteren en de bezoeker nog meer kunnen bieden. Binnen het project Koninklijk Veluwe werken Paleis Het Loo, Apeldoorn Marketing, Toeristisch Platform Apeldoorn, Centrummanagement Apeldoorn, Gemeente Apeldoorn,  VisitVeluwe en Veluwe-op-1 samen om dat te realiseren. Door aanbod te ontwikkelen voor specifieke doelgroepen en dat aanbod goed, gezamenlijk te vermarkten.

Eind 2019 heeft de projectgroep daarvoor een ondernemerssessie georganiseerd met inspirerende ideeën als opbrengst. Verschillende organisaties en projectgroepen hebben in het vervolg hier hard aan gewerkt. Het plan was om voor de zomer een vervolgsessie en update te organiseren. Het Coronavirus gooide echter roet in het eten en leidde tot een andere focus van toeristisch en ondernemend Apeldoorn en Veluwe.

Van uitstel geen afstel

Binnen het project Koninklijk Veluwe maken we daarom een weloverwogen pas op de plaats. Niet 2021, maar 2022 bestempelen we als hét jaar voor de Koninklijke Veluwe. De heropening van Paleis Het Loo wordt uiteraard groots gevierd en wordt ingezet als kick-off voor het Koninklijk jaar voor Apeldoorn en de Veluwe in 2022.

Dat geeft ruimte; voor productontwikkeling; voor jubileumactiviteiten die in het kader van 75 jaar vrijheid doorschuiven naar volgend jaar; en bij ondernemers die door de coronacrisis zwaar troffen zijn (en die de projectgroep graag betrekt bij de invulling van het Koninklijk jaar). Tegelijkertijd verschuiven nationaal en internationaal verschillende grote (sport)evenementen. Dat betekent dat 2021 een vol jaar wordt voor media en toerisme, waarin het lastiger is de juiste aandacht te krijgen.

Natuurlijk valt de toekomst niet te voorspellen en is het mogelijk dat corona opnieuw roet in het eten gooit. Als dat meevalt denken wij dat 2022 een betere keuze is en geloven wij dat we hierdoor het beste resultaat voor Apeldoorn en de regio kunnen neerzetten. Met een prachtige opening van Paleis Het Loo en een vol koninklijk jaar in 2022.