Nieuwe brochures toeristische locaties

Het toeristisch seizoen is in volle gang! Om de bezoekers in Apeldoorn deze zomervakantie te voorzien van de beste Apeldoornse belevingen zijn er een drietal nieuwe middelen ontwikkeld die medewerkers van de toeristische verblijfslocaties gratis mee kunnen geven aan geïnteresseerde gasten. In het nieuwe fietsrouteboekje staan vijf routes op basis van het fietsknooppuntennetwerk, die voeren door de mooiste gebieden in Apeldoorn en omliggende dorpen. Daarnaast geeft de nieuwe Apeldoorn Stories leaflet een overzicht van de belevingsroutes die via de gratis Apeldoorn Stories app te downloaden zijn, waaronder de Royal Ride.

Fietsrouteboekje
In het nieuwe fietsrouteboekje zijn vijf verschillende fietsroutes opgenomen die gemaakt zijn op basis van het fietsknooppuntennetwerk. De routes beslaan elk een ander gebied in en rondom Apeldoorn. Bij de Tourist Information punten in Hoenderloo, Loenen en Beekbergen vragen bezoekers veelal om fietsroutes vanaf het desbetreffende punt. Om in die vraag te kunnen voorzien, hebben we drie van de vijf routes in het fietsrouteboekje laten starten vanaf drie genoemde Tourist Information locaties. Het fietsrouteboekje is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met IVN Apeldoorn.

Informatieflyer Apeldoorn Stories
Deze leaflet geeft een overzicht van de belevingsroutes die via de gratis Apeldoorn Stories app te downloaden zijn, waaronder de gloednieuwe Royal Ride. Kijk voor meer informatie op apeldoornstories.nl.

Wildspotkaart
Apeldoorn staat als Hoofdstad van de Veluwe bekend om de grote hoeveelheid groen; er zijn dan ook talloze toeristen die onze regio bezoeken omwille van ons groene karakter. Wild spotten is hier onlosmakelijk aan verbonden; eigenaren van vakantieparken, B&B’s, hotels en campings krijgen dan ook regelmatig de vraag waar men het beste wild kan spotten. Op deze nieuwe wildspotkaart staan alle wildspotplekken in de regio verzameld, inclusief tips van de boswachter en een QR-code die doorlinkt naar een Google Maps kaart waar eveneens alle wildspotlocaties op vermeld staan. De wildspotkaart is tot stand gekomen in samenwerking met DOORROOD en BooQi.