Sport in Apeldoorn

Apeldoorn is een stad in beweging. Zowel letterlijk als figuurlijk. Alle denkbare soorten sport worden er beoefend. Vaak op hoog niveau!

Sportevenementen

Apeldoorn kent veel populaire sportevenementen. De Midwintermarathon op de eerste zondag in februari is het langstlopende hardloopevenement van Nederland. De Cantharel int. 4Daagse Apeldoorn telt deelnemers uit de hele wereld en is populair vanwege het ongedwongen en bosrijke karakter. Sportcomplex Omnisport Apeldoorn biedt onderdak aan de wielerbaan, volleyballers en atletiek en is het toneel van vele (inter)nationale sportwedstrijden en evenementen.

Apeldoorn kan op sportgebied rekenen op veel vrijwillige professionals die evenementen, als de start van de Giro d’Italia in 2016 en het WK Beachvolleybal in 2015, weten uit te bouwen tot brede publieksevenementen.

Sportagenda Apeldoorn

Sporten en bewegen geeft energie, is goed voor de gezondheid én voor de sociale contacten. De Sportagenda Apeldoorn bestaat uit tientallen initiatieven van verenigingen en partijen die zij zelf uitvoeren en in de lucht houden. Wil je het sport- en beweegveld structureel versterken met jouw initiatief? Neem contact op met de Sportraad.