VACATURE: Directeur-bestuurder Apeldoorn Marketing/Kwartiermaker Apeldoorn Partners

Een rol waarin kwalitatieve groei en ontwikkeling van een ambitieuze gemeente centraal staan, waar  aandacht is voor groen en schoonheid en bewoners, bezoekers en bedrijven de belangrijkste stakeholders zijn. Waar vind je zo’n royale rol nog? In ieder geval bij Apeldoorn Marketing als directeur-bestuurder Apeldoorn Marketing / kwartiermaker Apeldoorn Partners.

Waar je het voor doet

Een gemeente met ambities: zo kun je Apeldoorn gerust noemen. En veelzijdig ook. Met dorpen, een stad, veel groen, prachtige natuurgebieden, een thuisbasis voor gezinnen én bedrijven, volop toerisme en een koninklijke oorsprong. Het is dan ook niet voor niets dat we met Apeldoorn Marketing volop inzetten om bewoners, bezoekers en bedrijven aan te trekken en te behouden. Apeldoorn Marketing is de organisatie van Apeldoorn die door haar activiteiten en advies bijdraagt aan het aantrekken en behouden van bewoners, bezoekers en bedrijven. De laatste jaren schuift de focus steeds meer naar kwaliteit in plaats van kwantiteit en tevens staan meer dan voorheen bewoners centraal als de ‘aandeelhouders’ van Apeldoorn.

Apeldoorn heeft nog ruimte voor groei, maar wel kwalitatieve groei in balans met de (kwetsbare) ecologie van de Veluwe en in balans met de leefbaarheid voor de bewoners. De marketingwerkzaamheden worden uitgevoerd op meerdere schaalniveaus (binnenstad, stad, gemeente, regio, etc) en voor meerdere doelgroepen (bewoners, bezoekers, bedrijven, etc). Dat maakt citymarketing tot een ingewikkeld proces met veel ‘eigenaren’, maar ook tot een belangrijk maatschappelijk en economisch proces, waarmee we op lange termijn het verschil kunnen maken.

Een uitdaging die jij als directeur-bestuurder Apeldoorn Marketing / kwartiermaker Apeldoorn Partners met beide handen aanpakt. Jij bent de strategische aanjager met grote plannen in combinatie met een praktische inslag, die Apeldoorn Marketing naar een hoger niveau tilt.

Jouw rol

·      De ‘Visie Citymarketing Apeldoorn 2025’ vertalen naar concrete projecten en campagnes.

·      Realiseren van de doelstellingen in de citymarketingvisie.

·      Het uitbouwen van het merk Apeldoorn, zodanig dat herkenbaarheid, draagvlak en effectiviteit van het citymarketingconcept gemaximaliseerd worden.

·      Het traject van verdergaande samenwerking tussen de Apeldoorn Partners aansturen (Toeristisch Platform Apeldoorn (TPA), Centrummanagement Apeldoorn (CMA) en Apeldoorn Congresstad (AC)), met als stip op de horizon één professionele (citymarketing)organisatie, waarin de belangen van de verschillende stakeholders maximaal gewaarborgd zijn.

·      Het bewaken van de financiële continuïteit van de onderneming en zorg dragen voor een gezonde financiële huishouding.

·      Het zorgdragen dat de organisatie zich goed ontwikkelt, doelmatig blijft en naar behoren functioneert en dat medewerkers (6 medewerkers, 4 FTE, naar verwachting oplopend tot 6 a 7 FTE voor Apeldoorn Partners) zich kunnen ontwikkelen in een professionele setting met goede werkomstandigheden en een ongedwongen sfeer.

·      Het verder uitbouwen van een constructieve samenwerking met de toeristische en niet toeristische partners (bijvoorbeeld ondernemers, onderwijs, werkgeversorganisaties).

·      Het verder uitbouwen van een constructieve samenwerking met de gemeente Apeldoorn en met andere relevante overheden.

Jouw kracht

Met jouw sterk strategisch vermogen houd jij altijd het langere termijn doel voor ogen. Je hebt lef, zonder de risico’s uit het oog te verliezen. Je bent een bruggenbouwer op het snijvlak van overheid en private sector, je kent de cultuur en werkwijze van de overheid. Je hebt kennis van marketing en hebt een ondernemende instelling. Doordat jij niet voor, maar met Apeldoorn werkt en door jouw verbindende persoonlijkheid weet je precies wat ondernemers, bezoekers en inwoners drijft en hoe je deze belangen met die van onze gemeente kunt samenbrengen en behartigen. Je hebt politieke sensibiliteit en lenigheid, met oog voor politieke realiteit vanuit de bestuurders, maar met voldoende persoonlijkheid om een zelfstandige positie in te nemen. Dit alles combineer jij met financiële en bedrijfseconomische kennis, gericht op een gezonde financiële positie voor de langere termijn. Uiteraard heb je minimaal hbo-werk- en -denkniveau en aantoonbare ervaring binnen citymarketing. En het allerbelangrijkste: hart voor Apeldoorn.

Arbeidsvoorwaarden

Apeldoorn Marketing heeft goede arbeidsvoorwaarden, waarbij de stichting zich conformeert aan de inschaling van CAO Vermo.

We bieden een inspirerende baan in een boeiende werkomgeving. De functie is gewaardeerd in schaal 13 met een maximum salaris van € 6.365,- bij een volledige werkweek. Inschaling vindt plaats op basis van expertise en ervaring.

Wil je meer weten over deze boeiende functie van directeur-bestuurder Apeldoorn Marketing / kwartiermaker Apeldoorn Partners? Neem dan contact op met Henk van Voornveld, interim directeur-bestuurder Apeldoorn Marketing, via 06-53808142. Solliciteren doe je per mail naar vacatures@apeldoornpartners.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 26 januari en dinsdag 9 februari.

De kans bestaat dat voorafgaand aan de gesprekken speeddates worden georganiseerd.