Veluwe Remembers: Herdenken & Vieren

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Apeldoorn werd bevrijd. Op 17 april om precies te zijn. In en rondom Apeldoorn worden diverse initiatieven ontplooid.

Herdenken

Het Apeldoornsche Bosch bij ’s Heerenloo krijgt een herinnerings- en educatieruimte. Het feestelijke Nationale Defilé, dat vanwege het ontbreken van veteranen niet meer plaats kan vinden, krijgt een vervanger in de Canadian Walk: een eerbetoon aan de Canadezen die Apeldoorn bevrijd hebben.

Vieren

Theater Orpheus komt met een speciale productie en rondom Bevrijdingsdag en op 9 en 10 mei vindt het Canadees Bevrijdingsfestival Apeldoorn plaats op het voorterrein van Paleis Het Loo.

Aanspreekpunt

Apeldoorn Marketing verzamelt komende tijd alle informatie rondom de activiteiten en initiatieven en zorgt dat alle informatie goed op alle lokale, regionale en (inter)nationale kanalen vermeld wordt. Dit is ook belangrijk voor onze (buitenlandse) bezoekers en voor de eigen inwoners. Informatie doorgeven? Mail dan naar redactie@apeldoornpartners.nl.

Komende tijd zal Ben van Norel namens Apeldoorn Marketing als aanspreekpunt voor dit project fungeren. Hij is bereikbaar van dinsdag t/m donderdag: b.vannorel@apeldoornpartners.nl.

 

Meer informatie >>