Ik overweeg een nieuwe vestiging te openen, misschien wel in Apeldoorn. Jullie claimen ook al zo centraal en bereikbaar te zijn, net als de helft van de andere gemeenten waar ik nu naar kijk. Hoe maken jullie het verschil?

Tja, dat is een gewetensvraag die we pas echt goed kunnen beantwoorden wat voor bedrijf je hebt, waar je werknemers en klanten gevestigd zijn en waar je al vestigingen hebt natuurlijk. Dat vraagt om een gesprekje met een van de accountmanagers van de afdeling EZ bij de Gemeente natuurlijk. Maar ik kan je wel alvast een paar tips geven om alvast over na te denken, OK?

Allereerst is het waarschijnlijk voor jou van belang dat klanten, leveranciers en medewerkers snel naar je kantoor of bedrijf kunnen op verschillende manieren. Transportbedrijven en klanten hebben behoefte aan goede en snelle wegenstructuren, maar medewerkers willen Tja, dat is een vraag die ik pas echt goed kan beantwoorden als ik weet wat voor bedrijf je hebt, waar je werknemers en klanten gevestigd zijn en waar je al vestigingen hebt natuurlijk. Ik kan je wel alvast een paar tips geven om over na te denken.
Allereerst is het waarschijnlijk voor jou van belang dat leveranciers en medewerkers je snel kunnen bereiken en jij ook snel bij je klanten bent. Iedereen heeft behoefte aan goede en snelle wegenstructuren, maar medewerkers willen kunnen kiezen tussen de auto of het openbaar vervoer.

Apeldoorn ligt centraal in Nederland en dat soort dingen verandert niet zo snel. Met de bereikbaarheid kan dat anders zijn. Dat hangt bijvoorbeeld af van de aanwezigheid van een goede infrastructuur, zowel kwalitatief (“ZOAB of zandweg?”) als kwantitatief (“tweebaans of tienbaans?”). Vergeet daarbij niet om zowel te kijken naar de externe infrastructuur (landelijke, regionale verbindingen) én de interne infrastructuur (de infrastructuur binnen de gemeentegrenzen, onder andere het gemeentelijke wegennet).
Let dus, afhankelijk van het type bedrijf dat je hebt, op zaken als:

• Autowegen
• Spoorwegen
• Fietspaden
• Bereikbaarheid luchthaven

En kijk hierbij niet alleen naar de afstand in kilometers, maar vooral in tijd (niet: “er staat 5 kilometer file”, maar “30 minuten vertraging”). Veel succes met je zoektocht en kijk vooral ook even op onze site naar de info onder het kopje ‘ondernemen’. Doe er je voordeel mee!